Waarom doe je wat je doet?

01-07-2018

Bij RealConnections doen we graag dingen anders. Wij geloven dat dit een deel is van wie wij zijn als bedrijf: anders denken dan de rest heeft ons al zoveel gebracht. Besef je maar eens hoe vast we zitten in patronen die we zelf bedacht hebben. Een goed voorbeeld hiervan is het betalen van facturen. We versturen allemaal facturen en moeten ze ook allemaal betalen. Niets bijzonders aan, zou je denken. Maar waarom betalen we ze pas na dertig dagen?

Omdat dit de betalingstermijn is lijkt een logische verklaring. En dat is ook logisch: behalve dat we niet meer in een tijdperk van postduiven en postzegels leven. Vroeger schreef je een factuur uit, deed je hem op de bus, moest deze bezorgd en verwerkt worden: je kent het proces. Niet gek dus dat die betalingstermijn op dertig dagen stond.

Maar tegenwoordig maken we binnen een paar tellen geld over. Dat zette ons aan het denken: waarom zouden we iedereen niet gelijk betalen? Dit past niet bij wie wij zijn als bedrijf. Het kan anders, dus waarom zouden we dit niet proberen? Het gevolg is dat we nu minstens éénmaal per week onze facturen betalen. Soms zelfs twee keer. En wij zijn hier goed over te spreken. Het kost geen extra werk of geld. Je hebt natuurlijk minder op je bankrekening staan, maar dat geld was toch al niet van jou. De voordelen?

Het kweekt goodwill bij onze leveranciers en freelancers. Ondanks dat we met beiden al goede relaties hadden, merk je toch verschil. Freelancers zijn bereid extra flexibel te werken, omdat ze weten dat ze niet oneindig op hun geld hoeven te wachten. En ook onze leveranciers lopen geen enkel risico om niet betaald te worden. Zo hebben we echt een extra dimensie aan de relatie kunnen geven. Onze leasemaatschappij belde laatst bijvoorbeeld of we een weekje wilden proefrijden in een Tesla, omdat deze een week vrij was. Het feit dat ze bij zo’n gebeurtenis als eerste aan ons denken vinden wij ontzettend waardevol. En een week rondrijden in een Tesla is natuurlijk altijd fantastisch!

Daarnaast denken we dat het belangrijk is om inventief en anders te denken omdat de toekomst hierom vraagt. In de wereld van blockchain en digitale valuta gaat het niet lang meer duren voor alle betalingen automatisch gegenereerd worden. Wanneer je als ondernemer een offerte goedkeurt en wanneer de dienst is geleverd wordt er automatisch betaald. Er is straks geen ‘betaling’ meer, je hoeft niet meer zelf een bedrag over te maken: het gaat allemaal automatisch. Dus waarom zouden we niet alvast de eerste stappen gaan zetten?

En als laatste: het vult onze brand. Wie we zijn, maar ook wie we willen zijn. Waarom vast blijven zitten in bepaalde patronen als het geen toegevoegde waarde heeft? Omdat het hoort? RealConnections probeert zich daartegen af te zetten, met oog op de toekomst. Met dit soort simpele aanpassingen geven wij het bedrijf een andere invulling, die van alle kanten gewaardeerd wordt. En we doorbreken gedragspatronen die alleen maar bestaan uit gewoonte. Als afsluiter daag ik je dan ook uit eens na te denken over waarom je doet wat je doet. Uit gewoonte of omdat het echt zinvol is?

Start nu je gratis proefperiode

Als je durft.

Kom in contact

Je bent bij ons in goeie handen

Ik wil aan de slag!

Je bent bij ons in goeie handen

Plan nu je Zendesk demo

Vertel ons wat meer over je zelf

Start nu je Zendesk Trial

Als je durft..

Plan nu je Okta demo

Vertel ons wat meer over je zelf

Plan nu je Office 365 demo

Vertel ons wat meer over je zelf

Maak kennis met ons

Gezellig! Waar spreken we af?

Maak geen kennis met ons

Dan hoeven wij ook geen kennis met jou te maken :-).